Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jihočeská města investují do oprav škol desítky milionů korun

Výstavbu nových učeben či různé opravy v základních školách naplánovala na léto větší jihočeská města. Jednotlivé rekonstrukce vyjdou na stovky tisíc až desítky milionů korun. V žádném z dotazovaných měst by kvůli opravám neměl začít školní rok později.

Velké rekonstrukce čekají některé základní školy v Českých Budějovicích. „Například v základní škole Bezdrevská budují technické a přírodovědně učebny. Jedná se o nástavbu jednoho patra na stávající objekt. Investice představuje 24,7 milionu korun. U základní školy Oskara Nedbala vzniká nový atletický koridor. Kromě toho tam bude ještě nové školní hřiště se sportovním polyuretanovým vodopropustným povrchem. Vše bude stát 32,7 milionu korun," řekl náměstek primátora Petr Holický (ANO).

V Písku přes prázdniny dokončí přístavbu učeben technik a řemeslných praktik za 22 milionů korun v Základní škole Svobodná. Za stejnou částku se vybavují odborné učebny pro technické vzdělání s využitím digitálních technologií na Základní škole T. Šobra. „Na oba projekty získalo město dotace,“ uvedla mluvčí píseckého městského úřadu Irena Malotová.

Všechny základní a mateřské školy v Jindřichově Hradci čeká přes prázdniny vymalování a oprava nátěrů za jeden milion korun. V Základní škole III opravují podlahu ve školní jídelně a její hygienické zařízení. „Všechny stavební práce budou do zahájení školního roku dokončeny a nikde nedojde k omezení výuky," řekl Petr Kolář z odboru kanceláře starosty.

V Českém Krumlově přes léto řeší havarijní stav vnitřních rozvodů vody v Základní škole Plešivec, rekonstrukce bude stát kolem 130 tisíc korun. Ve stejné škole také dělníci vymění příčku mezi některými třídami kvůli statickému narušení, což vyjde zhruba na 100 tisíc korun. Základní umělecká škola o prázdninách rekonstruuje nebytový prostor, který se dosud komerčně pronajímal. „Nově bude využíván jako učebna pro výuku hry na kytaru," prozradila mluvčí českokrumlovského městského úřad Petra Nestávalová.

O letních prázdninách se pracuje i ve školách v Táboře. Kolem 2,3 milionu korun bude stát oprava fasády odloučeného pracoviště základní a mateřské školy Tábor-Měšice. Ve školách ve městě se také budou opravovat kuchyňky či podlaha nebo vyměňovat svítidla ve třídách a rozvody ústředního topení.

Nejrozsáhlejší stavební práce v Prachaticích čekají základní školu ve Vodňanské ulici. Budou se rekonstruovat půdní prostory, náklady vyjdou na 26 milionů korun. V dalších prachatických školách se má například malovat, měnit podlahová krytina či dokončit výstavba venkovních tříd.

Autoři | Foto Základní škola Oskara Nedbala

Štítky školy, Jihočeský kraj, rekonstrukce, oprava, základní škola, učebna, Oskar Nedbal, ANO 2011, České Budějovice, Petr Kolář, Písek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeská města investují do oprav škol desítky milionů korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.